MINIFOTOGRAFERING

Mysig och äkta familjefotografering

Minifotografering

i Lindome med omnejd

Fotografering med familjen som blir av.

 

Jag är uppvuxen i en tid då familjen tog bilder med en kamera som hade en kamerarulle. Kamerarullen kunde man välja att köpa i svartvitt eller i färg. Man hade exakt 32 (eller hur många det nu var!?) bilder på kamerarullen och det fanns inte utrymme för misstag, delete-knappen hade inte uppfunnits än. När kamerarullen var full skickade man in den, ofta tillsammans med en hel påse kamerarullar och sen började den långa väntan på att korten skulle bli framkallade och komma med posten. Höjdpunkten var när hela familjen satt och bläddrade igenom alla foton och skrattade och mindes hur kul man haft det när man tog bilderna.

Det var något charmigt med den tiden och familjebilderna var något man värdesatte och planerade inför och hela familjen var oftast med på bilderna.

Bilderna placerades sedan omsorgsfullt i fina fotoalbum och man kunde skriva kommentarer bredvid bilden.

 

Idag tar inte familjer bilder på samma sätt, istället är det selfies som tar mest plats i mobilens album, många har inte längre foton utskrivna i album.

 

Det jag allra mest reflekterat över är familjebilderna, dessa värdefulla och planerade familjebilder där hela familjen deltar på bilden, dessa bilder är nästan spårlöst försvunna nu för tiden. Så är det hemma hos oss och jag tänker ofta på hur barnen kommer att minnas familjen och våra stunder tillsammans, när det inte finns bilder som hjälper dem att minnas.


Skapa Era familjeminnen som går att ta på, bläddra i och njuta av tillsammans!


Vad är en minifotografering egentligen?

En minifotografering är en familjefotografering som blir av.

Enkelt va?

Jag lever själv småbarnslivet och har barn i förskole och skolåldern, vilket betyder att vardagarna är ett ständigt pussel som ska lösas. Det är lämning och hämtning, läxor som ska göras, mat som ska lagas, idrotter som ska skjutsas till, lek med kompisar som ska arrangeras.

För att inte tala om helgerna då det är ännu mer idrotter, kalas, lek och så håller det på vecka ut och vecka in. Säkert några vabb-dagar däremellan och så har barnen fått löss igen så håret måste först borstas, sedan luskammas. Haha, jag skulle kunna fortsätta!!


När ska man då som förälder hinna att planera inför en sån där mysig familjefotografering också?

DET ÄR LUGNT! Du kan släppa det, för det är därför begreppet minifotografering ens finns.

Det är just en mysig fotografering, som inte varar så länge, så att du hinner med en mysig paus i ditt aktiva livspussel som småbarnsförälder.


Hur bra är inte detta?

 

Hur går det till?

En minifotografering är en fotografering som sker på en förutbestämd plats på en tid som du själv har valt i en kalender, så att både dagen och tiden passar dej och familjen.

Det enda du och familjen behöver tänka på är att dyka upp en stund innan er fotograferingstid, njuta och ha en riktigt kul och mysig stund medan vi tar era härliga familjebilder.


I god tid, ca en vecka inför er fotograferingstid kommer ni att få en digital guide, som innehåller tips som är bra att tänka på inför fotograferingen, t ex vad man kan ha på sej och hur fotograferingen går till så att man kan förbereda barnen.

 

En minifotografering ser olika ut beroende på säsong och även platserna varierar efter säsong. Fotograferingen sker alltid i Lindome med omnejd, på en plats dit en familj enkelt kan ta sej. För att få en extra mysig stämning finns det ofta säsongsanpassad rekvisita.Inblick i klädtipsen från foto-guiden som ingår i din fotografering.

Vem i familjen gillar mönster? Vem älskar accessoarer? Vem trivs bäst i neutrala färger?

Jag bjuder på mina bästa tips för att koordinera kläder för en fotografering med en familj.

Välj ett plagg med inspirerande mönster.

Lägg till plagg med färger från det mönstret.

Använd olika texturer till familjens plagg.

Använd neutrala färgval.

Komplettera med accessoarer som leggings, boots, strumpor, etc.

Använd färger från er omgivning, neutrala och jordnära färger ser alltid bäst ut.


Varför ska vi boka en minifotografering?

En minifotografering är det perfekta tillfället att ta nya bilder av familjen och på barnen, och med resultatet, bilderna, så har ni julklappen till mor och farföräldrarna klart!!! Hur bra?

 

Tro det eller ej, men barn växer fortare än vad man tror och plötsligt är de stora och man minns inte riktigt hur de såg ut för några år sedan. En minifotografering är en lagom årlig familjetradition, som hela familjen hinner med, och barnen kan följa sin uppväxt och familjens utveckling genom era fina familjebilder."Jag vill så gärna, men min partner behöver bli övertygad och peppad, hjälp!"

Här, jag bjuder på 4 övertygande argument!

-       Fotograferingen tar ca 15 minuter!

-     Det är en avslappnad och rolig fotografering, ingen stel "titta in i kameran och le" fotografering.

-       Jag ger tips om vilka kläder och färger som passar på en bild.

-       Ni får en plats, datum och en tid. Dyk upp, fotografera, klart!


Rekvisita och tema

Höstfotografering

Hösten är en mysig årstid och min favorit.

Jag brukar ha gosiga plädar och fällar som man kan sitta på, ofta är färgerna i naturen härligt gyllene.

 

Vinterfotografering

Vinter förknippas med jul och snö.

Det är det perfekta tillfället att ta årets julkort.

Rekvisitan går i lite mer julig känsla och det finns gosiga plädar och fällar att sitta på.

 

Vårfotografering

En härligt vårig fotografering med bus och lek bland vitsipporna!

 

Sommarfotografering

En sommarfotografering på en somrig blomsteräng.Fina ord

Fina ord

“Emma var helt fantastisk! Flexibel, lugn och proffesionell.
Hon tog hand om mig och min dotter på bästa sätt med öga för detaljer. Kan starkt rekommendera Emma vidare!
Vi är så nöjda 🖤”


Från bokning av minifotografering - till leverans av era familjebilder

BOKNING

Du bokar din minifotografering här på hemsidan i bokningsformuläret (längre ner).


Du väljer en tid som passar Er i bokningskalendern.


Bokningen är giltig först när bokningsavgiften för minifotograferingen är betald, den avser 50% av fotograferingskostnaden och ska betalas inom 10 dagar.


INFÖR ER FOTOGRAFERING

Ni får en digital fotoguide som innehåller allt som kan vara bra att veta inför er fotografering.


Guiden innehåller bland annat rekommendation till kläd och färgval till hela familjen, hur man kan förbereda barnen på er fotografering och några av de vanligaste uppdragen och aktiviteterna som jag låter familjer göra under en familjefotografering.


FOTODAGS!

Minifotograferingen sker på den förutbestämda platsen som är stylad i säsongens tema.

Fotograferingen pågår i 15 min!

Jag guidar er och ger korta och enkla instruktioner under hela fotograferingen.
EFTER FOTOGRAFERINGEN

Ca 1–3 veckor efter er fotografering kommer ni att få en länk till ert personliga digitala urvalsgalleri med ca 30 bilder.

Välj ut era favoriter och eventuella bildpaket och produkter.

BILDLEVERANS

Ni får ert digitala bildgalleri levererat inom ca 1 vecka. I samband med leverans öppnar jag även upp er personliga shop, där ni kan välja att köpa till Fine Art Print förstoringar.

Dessa brukar vara väldigt poppis som julklappar till exempel.

Julkort prioriteras och levereras i god tid.

SLUTBETALNING

Ni får er slutfaktura, som avser slutbetalningen av er fotografering (50%) samt de eventuella extra bilderna, bildpaket och produkter som ni valt att beställa extra.Fotograferingstiderna vid minifotograferingar brukar vara populära och ibland tar tiderna fort slut. Jag rekommenderar därför att inte vänta med att boka, din tid kan redan ha blivit bokad av någon annan.
Eftersom jag annonserar ut i god tid att det snart är dags för minifotografering har man gott om tid att bestämma sej att man vill göra en och är då redo när tiderna släpps!

FAQ

Hur går en minifotografering till?

Jag är van att fotografera barn i yngre åldrar och jag vet att de lätt kan bli otåliga efter en stund, därför gillar jag att hålla fotograferingen busig och lekfull, men effektiv så att barnen inte tröttnar.

En minifotografering är perfekt för barn med myror i brallan, det är en 15 minuter effektiv fotografering som går snabbt med enkla uppdrag som hela familjen får och en lekfull stund.

Jag fotograferar alltid barnen på deras villkor och jag vet att även barn kan ha en dålig dag, men det kan vända lika fort som det kom.

Jag försöker att vara ärlig mot barnen och förklara vad vi ska hitta på och finns det tid och det behövs så får de först så klart titta försiktigt på kameran och testa att ta en bild på mamma och pappa!
När vi väl börjar så brukar jag låta både barnen familjen göra små uppdrag så att fotograferingen blir till en lek och en kul stund, utan att vara tramsig.

Ni behöver inte tänka på att barnen ska göra fula grimaser eller tramsa, jag guidar er igenom hela fotograferingen så att ni kan slappna av och också ha en kul stund!

Var kommer minifotograferingen att ske?

Jag fotograferar alltid utomhus i Lindome med omnejd.
Min avsikt är att det ska vara en plats dit en familj enkelt ska kunna ta sej med bil, alternativt på gångavstånd från kollektivtrafik.

Eftersom en minifotografering sker på en bestämd plats kan den faktiska platsen variera från olika årstider.
Jag informerar i god tid innan man bokar sin minifotografering om var platsen för fotograferingen är.

Vad gör vi om det är kallt eller dåligt väder?

En minifotografering sker på en bestämd dag och plats.
Dock är ingen glad om det skulle råka vara spöregn eller snöstorm just den dagen vi tänkt att fotografera.

Jag förbehåller mej att kunna göra en sen avbokning om jag anser att vädret är alldeles för dåligt.
Då bokas en ny dag in och kan man inte det datumet har man sin fotografering innestående och jag gör allt för att hitta en dag som passar.

Jag fotograferar dock i alla årstider och i många väder.

Jag brukar alltid rekommendera att klä barnen i värmande underställ vid kallt väder, för då kan man ändå ha vanliga kläder på bilden.

Overaller i all ära, men de gör sej inte så fint på bild!

Jag ger alltid rekommendationer vad barnen ska ha på sej för kläder.

Vad händer om vi blir sjuka?

Jag erbjuder alltid fri ombokning!
Eftersom en minifotografering sker på en bestämd dag och tid har man istället sin fotografering innestående och jag gör allt för att hitta ett nytt datum som passar för er fotografering.

Vid förhinder hos kunden, kan fotograferingen behållas innestående upp till 6 månader från ordinarie arbetsdatum. Din bokningsavgift garanterar din bokning och betalas inte tillbaka vid förhinder.

Fotografen har rätt att boka om fotograferingen vid dåliga väderförhållanden, detta sker senast 3 timmar innan fotograferingens start. Om sjukdom skulle uppkomma så fotografen inte kan genomföra bokningen, återbetalas bokningsavgiften.
Jag erbjuder alltid att hitta ett nytt datum för fotografering.

Vad ska vi ha på oss för kläder?

I er fotografering ingår en fotoguide, där jag bland annat ger er rekommendationer på färg och klädval till hela familjen.
Ni kan vara trygga i att ni vet nästan precis vad ni kan klä er i, i god tid innan fotograferingen.

Vid kalla årstider rekommenderar jag lager på lager, och underställ underst snarare än en overall eller vinterjacka då det oftast inte blir lika fint på bild.

ER INVESTERING


Först en fantastisk fotoupplevelse och sedan eventuellt extra bilder och produkter.  

En minifotografering är det perfekta sättet att följa familjens utveckling.

De flesta väljer kanske att fotografera familjen en eller två gånger per år och bilderna blir sedan minnen för hela familjen i generationer. 

 

I minifotograferingen ingår allt, och efter fotograferingen,

det är då ni bestämmer om ni vill ha fler bilder och köper till ett bildpaket och de eventuella fotoprodukter ni önskar.  

 

Man vet ju inte vad man vill ha förens man sett alla vackra bilderna,

därför väljer du det bildpaket som tilltalar dej mest efter fotograferingen!


Kanske blir era bilder från minifotograferingen årets julklappar till släkten?

Eller bilder till årets album av familjen.  

 

Det är så klart valfritt att köpa ett bildpaket!  

 

Men än så länge har jag inte fotograferat någon som INTE vill ha några fler bilder efter en sådan upplevelse  🖤

MINIFOTOGRAFERING


Allt detta ingår i minifotograferingen (ja,allt!)


Innan minifotograferingen

Digital välkomstguide, tips på kläd och färgval, hur man kan förbereda barnen osv.

Information om tid och plats. 


Under minifotograferingen

Fotografering, 15 min

Rekvisita efter tema och årstid.


Alla duktiga föräldrar och barn får mumsa på en fika efter fotograferingen!


Efter minifotograferingen

3 digitala högupplösta bilder

Digitalt personligt bildgalleri

Personlig app för snabb åtkomst till bilderna från mobilen

Ett års backup av bildernaDin investering: 2500kr


En bokningsavgift på 50% (1250kr) betalas i samband med bokningen, den garanterar din bokade minifotograferingstid.
BILDPAKET

Önskar ni fler bilder än de som ingår i fotograferingen? Jag förstår er! De flesta väljer att köpa till fler bilder och någon förstoring.

Välj mellan mina bildpaket nedan som passar er bäst!

JULPAKET


Julpaket är ett specialpaket som jag erbjuder i juletider.

Många vill ta sina årliga familjebilder strax innan jul och använda bilderna som både julklapp till nära och kära,

och som julkort.

Därför har jag ett bildpaket som passar perfekt för detta.


Julpaketet

Julpaketet passar dej som gärna får ett allt-i-ett paket, där både förstoringar och julkorten ingår.


I julpaketet ingår:

1st förstoring 30*40cm att behålla själv

2st förstoringar 18*24cm att ge bort i julklapp

20st julkort inkl kuvert


Pris: 1500kr

Din investering blev totalt 4000kr. 


LILLA BILDPAKETET 


Bildpaket är valfritt, men vem kan nöja sej med 3 bilder?!  

Det finns bildpaket som ska passa alla, välj det som tilltalar dej mest av mina tre bildpaket. 

 

Lilla bildpaketet  

Lilla bildpaketet passar dej som gärna vill ha några extra bilder från din

minifotografering med familjen.  

 

I lilla bildpaketet ingår: 

5 digitala högupplösta bilder  


Bilderna laddas upp i ditt digitala bildgalleri och i din personliga app, med ett års backup. 

Med lilla bildpaketet får du totalt 8 bilder

(3 som ingår i fotopaketet och 5 som ingår i lilla bildpaketet!) 


Pris: 1500kr 

Din investering blev totalt 4000kr. Bildpaketet mellan 

Bildpaketet mellan passar dej som gärna vill ha många bilder och en fin förstoring att hänga på väggen! 

 

I bildpaketet mellan ingår:  

10 digitala högupplösta bilder  

1 fine art print förstoring i måttet 30*40 

 

BONUS! Du får även 10% rabatt på köp av extra digitala bilder och fine art print förstoringar.  

Psst, en av bilderna fick du utan kostnad till värde av 300kr! 


Bilderna laddas upp i ditt digitala bildgalleri och i din personliga app, med ett års backup. 

Med bildpaketet mellan får du totalt 13 bilder

(3 som ingår i fotopaketet och 10 som ingår i bildpaketet mellan!) 

 

Pris: 3500kr 

 Din investering blev totalt 6000kr. Bokningsformulär